zaterdag 16 mei 2015

COC Eindhoven - Pand54 | "COC Eindhoven opent een Genderneutraal toilet" ‼

Op zondag 17 mei zal in Pand54, het café van COC Eindhoven en Regio, een genderneutraal toilet worden geopend. De opening vindt plaats in het kader van de Internationale Dag tegen Homo, Bi en Transfobie en zal worden verricht door de Transgender Groep Eindhoven (TGGE).

Voor transgenders, jongens en meisjes die zich niet thuis voelen in het geslacht waarin ze geboren zijn of in een proces van geslachtsverandering zitten, is toiletbezoek vaak een groot probleem. Daarom is het van belang dat duidelijk gemaakt wordt dat de toiletten niet specifiek voor mannen of vrouwen zijn maar voor iedereen toegankelijk zijn.COC Eindhoven en regio heeft ervoor gekozen deze onthulling te doen op 17 mei, de Internationale Dag tegen Homo, Bi en Transfobie. Het is op deze dag precies 25 jaar geleden dat homoseksualiteit door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geschrapt werd van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten.

De opening van het genderneutrale toilet zal plaatsvinden op zondag 17 mei 2015 om 15.00 uur in het COC-café 'Pand54', Prins Hendrikstraat 54 te Eindhoven.

bronnen: COC.nl - COC Nederland / COC·Eindhoven.nl / YouTube.com - Omroep Brabant