vrijdag 15 mei 2015

Alkmaar → Donderdag 28 t/m zondag 31 mei '15 | "Roze Week Alkmaar 2015"

Van donderdag 28 mei tot en met zondag 31 mei vindt voor de zesde maal de 'Roze Week Alkmaar' plaats. Dit jaar iets korter dan voorgaande edities maar nog altijd met heel veel roze activiteiten. Het thema dit jaar is 'Be Proud'.

"Hiermee laten we zien dat je trots kunt zijn op wie je bent. Kortom de Roze Week is er voor iedereen ‼ We zijn trots om mede te delen dat we volgend jaar verder gaan onder de naam Alkmaar Pride", aldus de organisatie.

Naast feestelijkheden is er ruimte voor cultuur, creativiteit en discussie: Roze tafel gesprek met de lokale politiek en belangstellenden, een stadswandeling door de binnenstad, theaterworkshop, Roze Filmdagen in Filmhuis Alkmaar (met de film 'Pride') en verschillende feesten in '1811 Dance & Drinks' en veel meer.

In aanloop op de Roze Week Alkmaar vindt er op vrijdag 22 mei een jongerenfeest en wijnproeverij plaats. Daarnaast zal bij de opening van de kaasmarkt de kaasbel worden geluid door 'Dolly Bellefleur'. Veel winkels in 'De Oude Stad' hebben op zaterdag 30 mei acties met roze artikelen en zullen hun etalages feestelijk inrichten. Daarnaast worden alle winkeliers in Alkmaar uitgenodigd om deel te nemen aan de etalagewedstrijd.

De week wordt afgesloten met een grachtenparade op 30 mei waarbij een bonte stoet boten door de Alkmaarse grachten vaart. De dag van de grachtenparade wordt afgesloten met het feest '1811 Pride Party' in 1811 Dance & Drinks. De Roze Week wordt afgesloten met een feest in 'Café het Hartje' op het Waagplein.

Kijk voor het actuele en complete programma van 'Roze Week Alkmaar 2015' op de website:  RozeWeekAlkmaar.nl

Zie ook:  Roze Week Alkmaar 2015 | Thema: "Be Proud"

bronnen: GaySite.nl / RozeWeekAlkmaar.nl / YouTube.com