dinsdag 12 mei 2015

IDAHO - 'Liefde kent geen labels' - Zaterdag 16 mei | "Roze Limousine Tour" ‼


Deze week organiseren 24 organisaties waaronder de NOC*NSF, de politie en diverse gemeenten, allerlei activiteiten om aandacht te vragen voor de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's). In aanloop naar de internationale dag tegen homofobie, bifobie en transfobie (IDAHO) op zondag 17 mei, vindt zaterdag 16 mei een 'Roze Limo Tour' door Nederland plaats.

Regenboogsteden
De roze limo gaat drie regenboogsteden Amersfoort, Utrecht en Rotterdam bezoeken en maakt op iedere locatie een kort statement waaruit blijkt hoe belangrijk het is dat IDAHO wordt gevierd. In de drie steden zullen op wijkniveau een sport- en spelinstuif en allerlei andere activiteiten voor jong en oud plaatsvinden. Dat gebeurt in Amersfoort in de sportacademie en in Utrecht en Rotterdam in zorgcentra met een Roze Loper; certificaat voor LBHT-vriendelijkheid. Sport en spel verbroedert en past dan ook uitstekend in het motto van IDAHO: 'Liefde kent geen labels'.

Delegatie
In de Roze Limo rijden de belangenbehartigers Liane den Haan (ANBO), Tanja Ineke (COC), Diana van den Born (GUTS) en VN-vrouwenvertegenwoordiger Irene Hemelaar mee. Deze delegatie wordt aangevuld met sporters waaronder Arnold Smit, Matthew Otten en Casper Boom plus een aantal BN'ers zoals zanger Ronnie Tober en acteur Raymi Sambo. Ook het netwerk Roze Rood van Brandweer Nederland is vertegenwoordigd.

Roze 50+
De Roze Limousine Tour is een initiatief van Roze 50+ in samenwerking met de andere landelijke Gay-Straight-Alliances voor sport, onderwijs en veilige wijken. Roze 50+ is vooral actief rondom het LHBT-vriendelijker maken van de zorgsector en activiteiten voor roze ouderen. In Roze 50+ werken ANBO en COC samen. Jet Bussemaker, de minister van Emancipatie zal zondag 17 mei in de schouwburg van Den Haag de LHBT-innovatie prijs uitreiken.

Programma zaterdag 16 mei:
10:30-11:00 uur: Ontvangst delegatie gemeentehuis Amersfoort, stadhuisplein 1.     
11:00-11:45 uur: Kort statement bij sport- en spelinstuif georganiseerd door de sportacademie van MBO Amersfoort, Bokkeduinen 11.
11:45-12:15 uur: Limousine rijdt naar Utrecht, 't Huis aan de Vecht van zorggroep AxionContinu, Costa Ricadreef 9.
12:15-13:15 uur: Kort statement bij activiteiten 't Huis aan de Vecht.
13:15-14:00 uur: Limousine rijdt naar Rotterdam, woonzorgcentrum Humanitas Bergweg, Bergwegplantsoen 10.
14:00-15:00 uur: Kort statement bij sport- en spellenmiddag Humanitas Bergweg.
15:00 uur:  Einde programma.

Meer informatie is te vinden op:  www.LHBTPrijs.nl  /  www.ANBO.nl
bronnen: ANBO.nl – Frank van der Aa / YouTube.com