maandag 11 mei 2015

VS - Showbiz | Enige Homo prins ter wereld opnieuw te gast bij Oprah Winfrey

Maak (opnieuw) kennis met de enige échte homo prins ter wereld. 'Gujarat Manvendra' uit India is lid van een van de meest koninklijke en rijke families uit het land. In 2006 kon je voor het eerst bij HoLeBi.info over hem lezen. Nadien kwam hij nog meerdere keren in het nieuws, aldus HoLeBi.info.

Recent was prins Manvendra, 40, opnieuw te gast bij Oprah Winfrey. Toen hij pas uit de kast kwam werd hij door zijn familie niet aanvaard en liet zijn vader zelfs weten dat hij werd onterfd. Maar na een tijdje kwam toch alles goed en werd hij weer in de armen gesloten van zijn ouders. Alleen de relatie met zijn moeder bleef moeilijk.
Toch werd hij toen beschouwd als de eerste openlijke homo prins ter wereld, en dat is hij nog steeds. Want tot op heden is er nergens ter wereld bekend dat een prins homoseksueel zou zijn. De relatie met zijn moeder is ondertussen nog steeds niet zo goed. De twee spreken elkaar nog nauwelijks.

De prins was in 2007 voor het eerst te gast bij Oprah Winfrey en sprak daar over zijn strijd om uit de kast te komen en de toenmalige afwijzing van zijn familie. De prins is voor hij uit de kast kwam getrouwd geweest met een vrouw in een gearrangeerd huwelijk.
Drie jaar later was de prins opnieuw te gast bij Oprah waar hij toen vertelde dat hij ondertussen door zijn ouders was aanvaard. En korte tijd later werd er zelfs voor het eerst een Gay Pride georganiseerd in India en nog wat later schafte India de strafbaarheid van homoseksualiteit af. (Vorig jaar werd door een oude wet de klok terug gedraaid).

En recent was de prins opnieuw te gast bij Oprah. Waar hij onder andere sprak over het feit dat men vorig jaar homoseksualiteit opnieuw strafbaar maakte in India, met dank aan een oude Britse wet. Het terug draaien van de klok zorgde voor veel protesten in India, ook onder hetero's. De overheid beloofde ondertussen homoseksualiteit opnieuw uit het strafrecht te halen maar zo ver is het nog niet.
De prins vertelt dat het momenteel helemaal niet zo goed gaat met de rechten van HoLeBi's in zijn land. Mensen zijn bang en durven niet meer uit de kast te komen. Om opnieuw aandacht te vragen voor de gelijke rechten van HoLeBi's organiseerde de prins vorig jaar de grassroots campagne genaamd 'Free Gay India'.
Voor meer info:  Free Gay India – Website ‼
bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com