donderdag 14 mei 2015

Suriname - Paramaribo → Homofobie | Mishandeling Homo-gevangene gefilmd

De politie in Suriname is een onderzoek gestart nadat afgelopen weekend een filmpje op internet verscheen waarop te zien is hoe een homoseksuele gevangene wordt vernederd en mishandeld. De video zou gemaakt zijn in het cellencomplex aan de Keizerstraat in het centrum van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo.

Te zien is een man, die plaatselijk bekend staat als openlijk homoseksueel, door een aantal celgenoten wordt gedwongen een op de muur getekende kont seksueel te bevredigen. Telkens als hij stopt of weigert krijgt hij een rake klap. Ook krijgt hij diverse verwensingen naar zijn hoofd.

De maker heeft het filmpje online gezet waarna er direct veel ophef over ontstond. Politievoorlichter Dropathie Rankhelawan is het filmpje inmiddels ook opgevallen en laat weten dat de politie een onderzoek is gestart.

Het cellencomplex waar het voorval plaats vond kwam eerder ook al eens negatief in het nieuws. De penitiaire-inrichting in het centrum van de Surinaamse hoofdstad bleek al jaren overvol waarna er rellen uit braken. Door het gebrek aan ruimte, Keizerstraat bood onderdak aan driehonderd in plaats van honderd arrestanten, kwamen de mannen in de strafinrichting in opstand.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com