woensdag 29 mei 2013

"Lesbische Moeders" met bekende donoren gezocht ‼


              
Lesbische Moeders  →  In opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie doen Wendy Schrama, Catrien Bijleveld, Gonneke van Rossum en Masja Antokolskaja samen met de onderzoekers van Universiteit Utrecht (UU) een onderzoek naar de juridische positie van ouders en kinderen in lesbische gezinnen waar het kind met behulp van een bekende donor is verwekt.

Een van de doelen van het onderzoek is om te bezien hoe met wetgeving meer tegemoet kan komen aan wensen van de biologische moeders ('geboortemoeder'), de partners van deze moeders ('meemoeder') en bekende donoren.

Daarom willen de onderzoekers weten hoe de rollen in deze gezinnen in de praktijk verdeeld zijn, tegen welke problemen deze gezinnen aan- lopen en hoe de moeders en de bekende donor hun juridische positie graag geregeld willen zien. Om daarvan een beeld te krijgen, willen zij zoveel mogelijk geboortemoeders, meemoeders en bekende donoren vragen stellen via een internetenquête, waarvan de resultaten anoniem zullen worden verwerkt.

De populatie van lesbische gezinnen die met behulp van bekende donor een kind hebben gekregen, is in Nederland niet groot: daarom gebruikt het onderzoeksteam de 'sneeuwbalmethode', zoals zij dat noemen, om aan respondenten te komen. Zij vragen om hulp voor het werven van respondenten.


bron: Gay.blog.nl