zondag 26 mei 2013

Discussie over melden Homodiscriminatie


                  
Wel of niet melden bij de politie of een andere instantie wanneer je als homo gediscrimineerd of mishandeld wordt ?!  In Stadshotel Jeroen Bosch vond zondagmiddag een discussie hierover plaats.

De middag was georganiseerd door COC Noordoost Brabant, stichting RADAR en de Expertgroep Multicultureel Vakmanschap van de Politie Noord-Brabant in Den Bosch.

Allereerst ging de aandacht uit naar drie studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen. Het trio presenteerde de resultaten van een eigen onderzoek naar het vergroten van de meldingsbereidheid bij homodiscriminatie. "Je bent een held als je aangifte doet. Met een dergelijke be- nadering zijn méér slachtoffers geneigd discriminatie te melden", onderstreepte Eva Rieger, een van hen.

Gespreksleider Theo Verbruggen voelde daarna diverse gasten aan de tand.

Karin Blankenstein van de John Blankenstein Foundation sprak over homoacceptatie binnen de sportwereld. Seddiq Mossadeq van de stichting Afghaans Islamitisch Cultureel Centrum bracht de homoacceptatie bij moslims aan de orde. Wethouder Jeroen Weyers etaleerde de visie van de gemeente 's-Hertogenbosch. Andere sprekers waren Jan van Velthoven (COC Noordoost Brabant) en Rob Stoop (RADAR / Gay Straight Alliance - Natuurlijk Samen). Tussen de bedrijven door gaf Paul Hofman een korte toelichting op zijn boek 'De roze moorden'.


bronnen: Brabants Dagblad / COC Noordoost Brabant / RADAR