maandag 27 mei 2013

Eerste Lesbisch Moslim huwelijk in de UK


                   
In Groot-Brittannië is zopas het allereerste lesbische moslim koppel getrouwd. Vorig jaar was er een eerste homo moslim huwelijk in Frankrijk. Rehana Kausar (34) en Sobia Kamar (29) komen uit Pakistan en hebben meteen asiel aangevraagd in de UK, het koppel kan niet terug naar eigen land omdat ze daar met de dood worden bedreigd, homoseksualiteit is ten strengste verboden in Pakistan.

Rebana en Sobia woonden in verschillende delen van Pakistan en ontmoeten elkaar drie jaar geleden toen ze beiden studeerden aan de universi- teit van Birmingham. Sinds ze een koppel zijn krijgen ze doodsbedreigingen vanuit Pakistan waardoor ze nu asiel hebben aangevraagd in de UK.

Het koppel trouwde eerder deze maand, sommige van hun familie leden die ook in de UK zijn en geen problemen hebben met hun lesbische verhouding hadden graag gezien dat de dames een traditioneel islamitisch huwelijk hadden maar ze konden geen iman vinden die dat wilde doen. De dames hopen nu snel asiel te krijgen, want terug keren naar Pakistan betekend hun beider dood.

Eerder kon je bij HoLeBi.info al lezen dat er bij asiel aanvragen erg genante vragen worden gesteld of absurde testen worden afgenomen om te kijken of iemand al dan niet HoLeBi is. 


bronnen: PinkNews.uk / www.HoLeBi.info