donderdag 30 mei 2013

14 Juni 2013 | Workshop Sexuality & Femininities


                   
Deze workshop tijdens het DIEP Festival in Utrecht verkent vrouwelijke genderidentiteit en vrouwelijke seksualiteit vertrekkend van- uit de ontwikkelingen binnen queer- en transgenderstudies.

Kijkend naar de huidige interesse in queer theorie en het positieve beeld rondom transgenders dat zich de afgelopen tijd heeft ontplooid kunnen we ons vanuit een feministisch perspectief afvragen: in hoeverre draagt het vrouwelijke facet nog bij aan de ontwikkeling van seksualiteit en genderidentiteit ?!

Transgenders in volle glorie: van onderdanige fetisjistische transvestieten tot androgene verschijningen en uit de kast gedrag van lesbische transseksuelen. Al deze manifestaties getuigen van een vrouwelijke aard. Wat kunnen wij hiervan leren ?! De lesbische feministische activisten uit de jaren '80 waren bang voor M2F transseksuelen. Gedurende diezelfde periode stond M2F Betty Pearl in Amsterdam bekend als openlijke activiste binnen de vrouwelijke Leer- en SM-scene.

In deze huidige opleving van verkenning naar vrouwelijke seksualiteit kan de discussie omtrent transvrouwen (in de breedste zin van het woord inclusief transvestieten, transseksuelen en zelf geïdentificeerde transgenders) en hun seksualiteit meer licht doen schijnen op restricties, invloed van testosteron en oestrogenen, fantasieën, dominantie, onderschikking, fetisjen en orgasmes van alle mensen die zich associëren met een vrouwelijk facet. In deze queer omgeving worden uiteraard ook lesbische en biseksuele cis-vrouwen in de verkenning opgenomen.

Dit is geen seksworkshop, maar een aanknopingspunt voor verdere theorie ontwikkeling waardoor we onze behoeftes, gevoelens, verlangens en gedrag m.b.t. toekomstige seksuele ontplooiing beter leren begrijpen.

Tania Barkhuis leidt samen met de Franse eductor en activiste Wendy Delorme deze workshop. Dit is een eerste stap om dit onderwerp be- spreekbaar te maken. Alle transvrouwen en hun partners zijn welkom.

Datum:    14 juni 2013
Tijd:         15:00 - 19:00 uur
Locatie:   Cult Dealer Enzo - Utrecht

**  De voertaal van de workshop is Engels !!

bronnen: Transgender Netwerk Nederland / DIEP Festival