dinsdag 28 mei 2013

Helmond is lief voor Homo's


                    
Er worden veel flauwe grappen gemaakt over Helmonders, maar van één ding kun je ze niet beschuldigen: homohaat. Want uit een rapport van de gemeente blijkt dat de meeste Helmonders positief staan tegenover iedereen die anders geaard is.

91% heeft geen moeite met homoseksualiteit, drie procent heeft een neutrale mening. Ruim tachtig procent van de Helmonders vindt dat mensen moeten kunnen trouwen met iemand van het eigen geslacht. Leven en laten leven is het motto. Helmond scoort ook landelijk goed.

Eigenlijk heeft maar drie procent van de Helmonders moeite met homoseksualiteit. Zeven procent van de ondervraagden is er echt op tegen dat mannen met mannen trouwen en vrouwen met vrouwen.

'Geen mening'
Het is niet zo dat alleen mensen in de betere wijken van Helmond zo genuanceerd denken. De tolerantie is in de hele stad vrijwel gelijk. Alleen lager opgeleiden in de binnenstad vulden net iets vaker 'geen mening' in. Maar ze waren niet negatief.

Er is iets opvallends in de uitkomsten van de enquête. Veel Helmonders die homoseksualiteit helemaal accepteren denken namelijk dat zij de enigen zijn die zo tolerant zijn. Maar, gelet op de uitkomsten is dat dus niet zo. Zo leert de enquête Helmonders ook dat hun plaatsgenoten veel toleranter zijn dan ze zelf denken.

bron: Omroep Brabant / Gemeente Helmond


Zeven procent van de Helmonders tegen Homohuwelijk

Hoe homofoob is Helmond ?! Dat wilde de gemeente ook weten en daarom is ze een onderzoek gestart naar de mening van Helmon- ders over seksuele geaardheid. De eerst resultaten zijn nu bekend en wat blijkt ?! Zeven procent van de Helmonders vind dat homo- seksuelen niet mogen trouwen. Althans, niet met iemand van hetzelfde geslacht.

Verder blijkt uit het onderzoek dat twee procent van de Helmonders dat mensen met een andere geaardheid niet een eigen leven mogen leiden. Drie procent heeft problemen met mensen die homo of lesbisch zijn.

Positief
Het overgrote deel van de Helmonders is positief over de zogemaande LHBT-groep (lesbisch, homo, biseksueel en transgender). 91 procent ac- cepteert ze. Helmond zit daarbij op dezelfde hoogte als bijvoorbeeld Utrecht en Nijmegen.

Acceptatie
Ook is onderzocht hoe Helmonders denken over de acceptatie van de LHBT's in verschillende kringen als familie, buurt en stad. Gemiddeld denkt men, dat deze in de eigen huiselijke kring en binnen de familie- en vriendenkring grotendeels is geaccepteerd. Men denkt dit in iets mindere mate van de acceptatie in de buurt en nog iets minder van de Helmondse en Nederlandse samenleving.

Uit de enorme hoeveelheid cijfers blijkt ook dat de Dierdonkers en vooral hoogopgeleiden denken dat homoseksualiteit binnen de huiselijke kring geaccepteerd is. In de binnenstad en Helmond-West is men wat minder tolerant.

Over drie jaar wordt het onderzoek weer uitgevoerd.

Lees ook de Notitie van de Gemeente Helmond: Mening Helmondse bevolking over Seksuele Geaardheid  PDF-bestand !!

bron: Dichtbij.nl / Gemeente Helmond