donderdag 25 april 2013

Het Homohuwelijk verovert de USA


                
Amerika  –  De afgelopen weken staat in de Verenigde Staten de discussie rond de openstelling van het huwelijk voor paren van het zelfde geslacht weer midden in de belangstelling. Onlangs boog The US Supreme Court, het hoogste rechtsorgaan in de Verenigde Staten, zich over het verbod op het homohuwelijk maar in twee staten lijkt de openstelling nu ook zeer dicht bij.

Indien The US Supreme Court binnenkort besluit dat de wet uit 1996 inderdaad homoparen discrimineert en hen het grondrecht onthoudt te trouwen ligt de weg open voor een landelijke invoering van het homohuwelijk. Maar op dit besluit willen de staten Delaware en Rhode Island, aan de oostkust van de VS niet wachten. In beide staten is de nieuwe wet op het homohuwelijk al goedgekeurd door het parlement.

In Rhode Island zal de senaat zich nog deze week buigen over de nieuwe wet en in Delaware wordt niet veel later besloten of homoparen naar het stadhuis mogen. Volgens Amerikaanse media is in beide staten 'n politieke meerderheid voor de legalisering van het homohuwelijk. Naar verwachting kunnen homostellen in zowel Delaware als Rhode Island binnen enkele maanden officieel in het huwelijksbootje stappen.

Op dit moment kunnen in negen van de vijftig staten homoparen trouwen. Ook in de hoofdstad Washington is het burgerlijk huwelijk opengesteld voor homoparen.

bron: GaySite.nl