donderdag 25 april 2013

Homofobe politicus stemt per ongeluk vóór Homohuwelijk


                 
Frankrijk  –  Henri Guaino – een van de meest homofobe politici in Frankrijk – heeft dinsdagavond in het Franse Parlement per ongeluk gestemd vóór het homohuwelijk.

Guaino, van de politieke partij Union pour un Mouvement Populaire (UMP), gaf toe dat hij bij de stemming op het verkeerde knopje duwde. Guaino publiceerde eind januari van dit jaar nog het boek 'Mariage, Monsieur le Président, donnez la parole aux Français !!' om zijn visie tegen het homohuwelijk kracht bij te zetten.

Guaino was niet de enige die zich vergiste bij de stemming over het homohuwelijk. Luc Chatel, Marianne Dubois and Alain Chrétien, allemaal leden van UMP, stemden - hoewel ze dat aanvankelijk ontkenden - ook vóór het homohuwelijk.

bron: Algemeen Dagblad
              

Franse Homofoob stemt vóór komst Homohuwelijk    

Frankrijk  –  De centrum-rechtse Franse politicus 'Henri Guaino' was vandaag op een wel zeer bijzondere manier in het nieuws. Franse media melden dat de 56-jarige Guaino, die bekend staat als één van de meest homofobe politici van Frankrijk, begin deze week per ongeluk gestemd heeft vóór de legalisering van 't homohuwelijk. Guaino heeft inmiddels zelf toegegeven dat hij tijdens de stemming dinsdagmiddag in het Franse Parlement het verkeerde knopje heeft ingedrukt.

Guaino is prominent lid van de centrum-rechtse fusiepartij Union pour un Mouvement Populaire (UMP). Tot 2012 was hij zelf persoonlijk adviseur van president Nicolas Sarkozy. Enkele maanden geleden publiceerde Guaino nog het boek 'Mariage, Monsieur le Président, donnez la parole aux Français !!' om zijn visie tegen het homohuwelijk kracht bij te zetten. De politicus heeft de afgelopen tijd regelmatig laten weten dat 't huwelijk alleen een verbintenis kan zijn tussen een man en een vrouw en de openstelling van het huwelijk voor homoparen een schande is voor het land en haar bevolking.

Opvallend genoeg werd vandaag bekend dat niet alleen Guaino zich vergiste tijdens de stemming. Drie partijgenoten lieten ook weten voor de komst van het homohuwelijk te hebben gestemd terwijl ze eigenlijk fel tegen de nieuwe wet zijn. Omdat de Franse Tweede Kamer dinsdag met 331 stemmen voor en 225 tegen de legalisering van het homohuwelijk stemden hebben de vier abusievelijk foute stemmen uiteindelijk weinig invloed gehad op de einduitslag.

bron: GaySite.nl