zondag 21 april 2013

Amerikaanse Scouts mogen Homo zijn


                       
De organisatie achter Boy Scouts of America (BSA) heeft vrijdag laten weten dat het homoseksuelen blijft weigeren binnen de organi- satie. Leden mogen wel openlijk homoseksueel zijn maar de scoutsleiding moet verschoond blijven van homo's en lesbiennes.

Tot dusver verbood het BSA-reglement alle homoseksuelen om lid van de club te worden. Het nieuwe reglement gaat op 1 januari 2014 in.

De BSA-leiding is nog altijd van mening dat homoseksualiteit een niet te accepteren levensopvatting is. Eén van de woordvoerders verklaarde in 2000 dat het een fout signaal naar de Amerikaanse jeugd zou zijn als homoseksualiteit als normaal beoordeeld zou worden. Deze opvatting is binnen de organisatie nog altijd actueel.

Tijdens de Algemene Vergadering van de BSA in februari van dit jaar heeft de leiding het besluit over de toelating van homo's nog uitgesteld. President Obama, die ere-president van de BSA is, heeft de afgelopen weken in diverse interviews laten weten dat hij een groot voorstander is van de opheffing van het verbod.

Mede door de druk van Obama en de publieke opinie is besloten de regels te versoepelen. De Amerikaanse scoutsbeweging werd 103 jaar ge- leden opgericht en telt momenteel 2,6 miljoen jonge scouts en één miljoen volwassen leden.

bron: GaySite.nl
        

Boy Scouts of America | Jeugd mag Homo zijn, leiding niet !!

'Boy Scouts of America' heeft voorgesteld om het verbod op homojeugd op te heffen, maar wil homoseksuele leiding nog steeds uit- sluiten. De jeugdbeweging maakte bekend dat de 1400 leden van haar Nationale Raad volgende maand in Texas zullen stemmen over het controversiële compromis.

De nieuwe regel zal ervoor zorgen dat een homoseksuele scoutsjongen verplicht wordt om uit de jeugdbeweging te stappen wanneer hij meer- derjarig is en dus nooit leider kan worden.

BSA zei vrijdag dat het van koers wijzigt na een enquête die dit jaar is verspreid onder leden van de Amerikaanse scoutinggemeenschap. In januari wilde BSA de verantwoordelijkheid over homoleden en -leiding neerleggen bij de plaatselijke afdelingen.

Homorechtenorganisaties zijn tevreden met de versoepeling voor de jeugd, maar willen eigenlijk dat het hele verbod van tafel wordt geveegd. Aan de andere kant staat BSA onder druk van religieuze organisaties en geldschieters die vinden dat er geen verandering moet komen in het huidige beleid.

De laatste jaren kwam er veel kritiek op de homoban die de Boyscouts hanteert. Zo spraken onder meer Madonna en president Obama hun ongenoegen uit over het beleid en weigerden zangeres Carly Rae Jepsen en band Train op te treden op de Boy Scouts Jamboree tot het verbod zou worden opgeheven.

bron: GayKrant.nl