zaterdag 2 maart 2013

Roze woningproject Amsterdam stilgelegd


Foto: Het braakliggende terrein aan de Van Hogendorpstraat in Amsterdam

In april zou de bouw beginnen van 24 woningen voor roze ouderen in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Maar de voorbereidingen voor de bouw zijn stilgelegd. Het project zou voor de hoofdstad uniek zijn. Wonen voor roze ouderen op deze schaal is in Nederland nog niet gerealiseerd.

Hoewel er voor het roze woningproject aan de Van Hogendorpstraat al gesloopt is en woningcorporatie Rochdale klaar stond om met de bouw te starten, strooit het kabinetsbeleid roet in het eten. De corporatie heeft door de nieuwe eisen van de regering geen geld beschikbaar om in nieuwbouw te investeren. Het project is opgezet in gezamenlijke inspanning van de initiatiefgroep outForever, COC Amsterdam, zorgaanbieder Osira Amstelring en Rochdale.

Het bouwterrein in de Van Hogendorpstraat dreigt nu voor onbepaalde tijd braak te blijven liggen. Alle betrokken partijen zijn – hoewel teleur- gesteld – ook actief bezig contacten aan te boren met investeerders / beleggers die het project van Rochdale willen overnemen of er in mee willen investeren.

bron: GayKrant.nl