maandag 25 februari 2013

Sir Elton John wil Huwelijk in London ... en L.A. ‼


Sir Elton John en zijn partner David Furnish willen zodra het mogelijk is in het huwelijk treden. Dat hebben de twee dit weekend laten weten in een interview voor een Amerikaanse krant. Het stel wil eerst in Groot-Brittannië trouwen. Naar verwachting zal het Britse huwelijk binnen een jaar wettelijk opengesteld worden voor paren van het zelfde geslacht.


Maar de mannen hebben ook laten weteneen huwelijksceremonie te willen houden in Los Angeles. Ook in Californië wordt verwacht dat het homohuwelijk er snel zal komen maar om dit proces een duwtje in de goede richting te geven zullen John en Furnish de komende tijd zo veel mogelijk de publiciteit zoeken.

"Ook in Amerika moeten homoparen het recht krijgen een wettelijk huwelijk aan te gaan. Door aandacht te vragen voor de komst van het homohuwelijk hopen wij een positieve bijdragen te kunnen leveren aan het opheffen van deze vorm van discriminatie van homo's", aldus de zanger en zijn partner.

John en Furnish kennen elkaar sinds 1993 van een halloweenfeest en zijn in 2005 een geregistreerd partnerschap aangegaan. Het stel voedt twee kinderen op, beide afkomstig van een draagmoeder die woont in Californië.

bron: GaySite.nl