dinsdag 26 februari 2013

Vanavond | Corné komt 'Uit de Kast'

TV·Tip - Vorig seizoen van uit de kast heeft veel aandacht getrokken en is veelvuldig besproken op social media en online fora, zoals op de website van: Uit De Kast. De nieuwe serie verlegt grenzen met nieuwe, zeer persoonlijke verhalen.

Het verhaal van Corné, een jongen van 21 jaar die is opgegroeid in een streng gereformeerd gezin. Hij durft niemand te vertellen dat hij al zijn hele leven op jongens valt. Zelfs niet tegen zijn broers en zusje waarmee hij een sterke band heeft. In gedachte komt Corné wel 10 keer per dag uit de kast, maar hij weet niet hoe hij het moet aanpakken.

Homoseksualteit ligt erg gevoelig in de omgeving waarin hij is opgegroeid, dus is hij vreselijk bang voor de consequenties. Hij stelt zijn coming out steeds verder uit. Toch is nog langer zwijgen voor hem geen optie. Arie volgt Corne als hij zijn broers en zusje gaat vertellen dat hij homo is. Dan komt het moment dat hij, met de steun van zijn zusje, naar zijn ouders gaat om te vertellen wat hij al heel lang voor zich heeft gehouden ...

Uit de Kast  –  Dinsdag 26 februari 2013  –  Nederland 3  –  21.20 uur

Uitzending Gemist ‼  Bekijk de video op de website van KRO-NCRV.nl:  Uit de Kast – Corné

bronnen: KRO.nl / YouTube.com