donderdag 28 februari 2013

COC wil steviger beleid tegen Homopesten


COC Nederland wil dat de regering een stevig antipestbeleid gaat voeren. Op die manier moet de situatie van lesbische, homoseksuele biseksuele en transgenderjongeren (LHBT) op school worden verbeterd.

Dat schrijft COC-voorzitter Tanja Ineke donderdag aan minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker van OCW.

In de brief geeft Ineke aan dat ongeveer driekwart van de LHBT-jongeren te maken krijgt met 'homopesten' en andere antihomo-uitingen. "De middelbare school is geen veilige plek voor jonge homo- en biseksuelen en de cijfers van zelfmoord liggen in deze groep tot vijf maal hoger dan gemiddeld", aldus Ineke.

Het COC wil dat de regering onderzoekt of scholen echt aan de slag gaan met voorlichting over homoseksualiteit. Die voorlichting is sinds 1 december verplicht. Ook wil de belangenorganisatie dat er in schoolboeken meer aandacht komt voor LHBT's. Ook zou het onderwerp op docentenopleidingen meer naar voren moeten komen.

Staatssecretaris Dekker heeft toegezegd de Tweede Kamer in maart te informeren over een plan van aanpak voor pesten in het onderwijs.

bronnen: Algemeen Dagblad / COC Nederland