dinsdag 19 februari 2013

Eerste Roze Vrouwenfestival in Den Haag


Voor het eerst in de geschiedenis van de stad Den Haag wordt er een LesBian Festival georganiseerd, en wel van vrijdag 22 tot en met zondag 24 maart 2013. COC Haaglanden en COC Nederland organiseren het festival om de sociale acceptatie en zichtbaarheid van lesbische, biseksuele en transgender vrouwen te bevorderen. Roze vrouwen van diverse leeftijden en culturele achtergronden staan op dit event in de spotlight.

Het festival begint vrijdag in het Nutshuis met LaVita's avond van het lesbische boek, met verschillende lesbo schrijvers en dichters. Standup-comedian Soula Notos tekent voor de presentatie en neemt het publiek in een theatrale boekenquiz mee langs hoogtepunten van de lesbo- literatuur. In COC Haaglanden is van 21.30 tot 2.00 uur de open mic, in handen van Quirky. Op zaterdag 23 maart worden onze opvattingen over mannelijkheid en vrouwelijkheid uitgedaagd tijdens de culturele middag 'Verfris je Gender' in het Nutshuis en is er in Theater Concordia en het Koorenhuis van 12.00 tot 22.00 uur een breed scala aan inhoudelijke en feestelijke activiteiten.

Zo zijn er workshops op het gebied van empowerment, veiligheid en lesbisch ouderschap onder de inspirerende leiding van professionals. Theater Concordia biedt een feestelijk programma met optredens van Sjeazy Pearl (bekend van I’m So Into Girls en BNN’s Beauty & The Beat), Dudettes, Shary-An (The Voice of Holland ), DJ Viva la Diva en vele anderen. De organisatie van de afterparty is in handen van On Heelz & Trashchique, die voor deze bijzondere gelegenheid uitwijken naar de volledig gerestylde partylocatie 't Goude Hooft.

Den Haag organiseerde eerder al roze festivals als The Hague Pride en Roze Zaterdag, maar nooit eerder is er in de Hofstad een festival geor- ganiseerd dat als hoofddoelgroep lesbische, biseksuele en transgendervrouwen heeft. Deze vrouwen zijn vergeleken met homomannen minder zichtbaar in de maatschappij en krijgen minder aandacht in de media. Dat moet anders, aldus de organisatie.

Het festival wordt gefinancierd door COC Nederland, COC-lidverenigingen en de gemeente Den Haag.

Tickets: Zie de Website !!

bronnen: Gay.blog.nl / COC Haaglanden