woensdag 20 februari 2013

Meedingen naar felbegeerde Gay Pride Boot-plek kan nog

Wie nog een kek bootje heeft liggen en de blits wil maken tijdens de Gay Pride, moet opschieten. Inschrijven kan nog tot en met 26 februari.

Vorig jaar dongen 188 bedrijven en organisaties mee naar een van de 80 beschikbare plaatsen. Dit jaar verwacht de organisatie ongeveer even- veel aanmeldingen. Op 3 maart wordt geloot wie van de aanmelders de gelukkigen zijn.

De botenparade van de Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 augustus. Het negen dagen durende Gay Pride-festival start op 27 juli en eindigt op de zondag na de botenparade (4 augustus), met het traditionele slotfeest op het Rembrandtplein.

Het thema van de Amsterdam Gay Pride 2013 is 'Reflect'. Directeur Irene Hemelaar legt uit: "We willen terugkijken naar waar we als beweging van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders vandaan komen. We zullen stilstaan bij onze relatief riante positie in Nederland in relatie tot andere plekken in de wereld."

Het is de bedoeling dat deelnemers aan de parade het thema verwerken in de uitstraling van de boot.

Informatie vind je op de Website van:  Canal Parade     Voor meer informatie en om in te schrijven, ga naar de Website van:  We Are Proud

bronnen: Parool.nl / ProGay · Amsterdam Gay Pride


Inschrijving Canal Parade kan t/m 26 februari

De inschrijving voor de botenparade van de Amsterdam Gay Pride kan nog tot en met 26 februari. De loting vindt zondag 3 maart plaats, op een feestelijke bijeenkomst vanaf 15.00 uur in de Sugar Factory aan het Leidseplein in Amsterdam. Thema van de Gay Pride 2013 is 'Reflect'.

Deelnemers dienen bij de aankleding van hun boot hiervan uit te gaan. De Gay Canal Parade is dit jaar op 3 augustus, als hoogtepunt van de Gay Pride van 27 juli tot en met 4 augustus.

"We zullen terugkijken naar waar we als beweging van lesbo's, homo's, bi's en transgenders vandaan komen", aldus ProGay directeur Ineke Hemelaar. "We zullen stilstaan bij onze relatief riante positie in Nederland in relatie tot andere plekken in de wereld. Het risico van gevangenis- straf en soms zelfs de doodstraf is in 85 lande nog orde aan de dag".

"We zullen bovendien laten zien hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn en onze diversiteit aan de wereld tonen. Of we leernicht zijn, stoere vrouw, transpersoon; in onze activiteiten, tijdens de botenparade. We zullen schitteren als nooit tevoren."

Inschrijven kan via de Website van:   We Are Proud

bronnen: Gay.blog.nl / ProGay · Amsterdam Gay Pride