vrijdag 22 februari 2013

Laura Bush wil niet meewerken aan 'Homohuwelijk Campagne'


De voormalige first lady van de Verenigde Staten, Laura Bush, wil niet langer opduiken in een landelijke promotiecampagne voor het homohuwelijk. De advertentie zal dit weekeinde worden aangepast, zo heeft de organisatie verklaard.

In de promotiecampagne van de Respect for Marriage Coalition, een groep van meer dan 80 organisaties die het homohuwelijk in Amerika steunen, duiken uitspraken op van diverse bekende Amerikanen, zoals ook president Obama en voormalig vice-president Dick Cheney. Maar
die zijn daarvoor niet om toestemming gevraagd.

Van Laura Bush is de uitspraak gebruikt: "Wanneer stellen toegewijd zijn aan elkaar en van elkaar houden, dan zouden ze dezelfde soort rechten moeten hebben als ieder ander."

De organisatie zei in een verklaring dat ze het citaat van Laura Bush waarderen en dat ze het betreuren dat ze niet aan de campagne wil mee- werken.

bron: Algemeen Dagblad


Laura Bush wil niet in 'Homohuwelijk' Video  


In de Verenigde Staten loopt op dit moment een campagne voor de landelijke openstelling van het huwelijk voor paren van het zelfde geslacht. In diverse kranten staan paginagrote advertenties en er is een opvallende televisiespot waarin drie Republikeinen figureren: Voormalig first lady Laura Bush, voormalig vice-president Dick Cheney en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell.

Laura Bush heeft deze week echter aangegeven dat ze geen medewerking meer wil verlenen aan de landelijke promotiecampagne. De makers van de video laten weten dat ze geen van de politici om toestemming hebben gevraagd om te figureren maar een woordvoerder zegt dat ze ervan uit zijn gegaan dat ze achter de campagne zouden staan. 

'Respect4Marriage Coalition', makers van de video, betreuren dat Bush niet aan de campagne wil meewerken maar gaan de televisiespot aan- passen. Het is niet bekend waarom Laura Bush niet wil meewerken. In de video zegt ze: "Wanneer stellen toegewijd zijn aan elkaar en van elkaar houden, dan zouden ze dezelfde soort rechten moeten hebben als ieder ander".

bronnen: GaySite.nl / YouTube - CNN