donderdag 14 februari 2013

Obama wil Gay Games in Orlando


Niemand minder dan president Barack Obama heeft de kandidatuur van Orlando (Florida) voor de Gay Games 2018 openlijk ondersteund. Obama schreef de organisatie deze week een brief waarin hij de hoop uitspreekt dat het sportevenement naar de Amerikaanse stad komt.


Het schrijven betekent voor concurrenten Londen, Parijs, Amsterdam en het Ierse Limerick dat Orlando met de steun van de president iets beter voor de dag komt en dus meer kans maakt om het evenement daadwerkelijk binnen te halen. 

"Ik zet mij al jaren in voor de gelijkstelling van homo's en lesbiennes in de Verenigde Staten en in de hele wereld. Al meer dan 25 jaar helpt een evenement als de Gay Games dit doel te bereiken en zorgt voor een culturele, sociale en politieke verandering als het gaat om de acceptatie van de homogemeenschap", aldus Obama.

Orlando staat bekend als een ruimdenkende stad en heeft een levendige toeristenindustrie. De organisatie verwacht meer dan 12.000 actieve deelnemers aan het sportevenement en 200.000 bezoekers. Toch maakt Orlando volgens insiders niet veel kans. In 2014 vinden de Gay Games namelijk plaats in de Amerikaanse stad Cleveland en de geschiedenis wijst uit dat de voorkeur vier jaar later meestal uit gaat naar een stad op een ander continent.

bronnen: GaySite.nl / YouTube