woensdag 13 februari 2013

Canada: Geldkraan Homofobe beweging dicht


De regering van Canada heeft een subsidie van bijna 400.000 euro aan een homofobe christelijke organisatie stopgezet. Het geld was bestemd voor werkzaamheden in Oeganda, waar het parlement nog altijd anti-homowetgeving voorbereidt.

De Crossroads Christian Communications (CCC) uit Ontario laat er op haar website geen twijfel over bestaan: het bevat een lijst met in hun ogen 'seksuele zondes', die als pervers worden bestempeld: 'het afwenden van het ware doel van seksuele betrekkingen, zoals misbuik, pedo- filie, homoseksualiteit en lesbische seks, sadisme, masochisme, transseksualiteit en bestialiteit.”

Julian Fantine, als minister van Internationale betrekkingen verantwoordelijk voor de donaties vanuit het Canadian International Development Agency (CIDA), verdedigde aanvankelijk de gift met als motivatie dat er een project en niet een groep werd gesponsord. Maar na aanzwellende kritiek besloot de regering eerst een onderzoek te doen naar het homofobe karakter van CCC.

John Baird, zijn collega van Buitenlandse zaken: "De suggestie dat iemand van het CIDA de mening zou delen van CCC, wijs ik met kracht van de hand. Ik wil namens de regering stellen dat we zulke standpunten categorisch en volledig afwijzen. Mocht er enig bewijs komen dat het subsidiegeld zou worden gebruikt om hun agressieve haatpraktijken te verspreiden, is het voorgoed over en uit met alle subsidies", vervolgde hij.

bron: GayKrant.nl