zaterdag 20 augustus 2016

Den Bosch | "Gloednieuw Gay-café 'Janika' is klaar voor de Bossche Kermis" ‼

's-Hertogenbosch  →  Na De Kabberdoes in de Sint Josephstraat is Den Bosch sinds kort een Gay-café rijker: Janika, gelokaliseerd aan de Zuid-Willemsvaart.

Het eerste wat opvalt bij de betreding van het café is de huiselijke – bijna variétéachtige sfeer – waardoor de bezoeker zich min of meer in het Parijs van halverwege de vorige eeuw waant. Enkele roodkleurige draperiegordijnen, kitscherige schermerlampjes die rood licht afgeven en niet te vergeten het dansende kaarslicht vormen wezenlijke elementen binnen het geheel.  Een niet onaardige collectie hoezen van stokoude lang–speelplaten van hoofdzakelijk Nederlandse artiesten aan de muren verklapt echter dat het om een puur Hollandse uitgaansgelegenheid gaat.

Heterovriendelijk
"Dit is bovenal een gay-café met heterovriendelijke uitstraling. Iedereen is hier dus van harte welkom  We zijn óók overdag geopend" ‼, vertelt Janika van Gulik (40) die de kroeg samen met zijn moeder Margitka Szilvási runt.  "Voor mij is dit een droom die uitkomt, iets waar ik wel een jaar of 20 op heb moeten wachten. Wat een geluk dat we net op tijd klaar zijn voor de kermis".

"Om in deze onzekere tijden een dergelijk café te beginnen, is best stoer. Een hele leuke tent, kan ik nu al zeggen", reageert Noor Adriaans, een van de bezoekers. "Ik heb een donkerbruin vermoeden dat dit mijn stamkroeg wordt, vult Willeke Schreij aan  "Een tweede Gay-café, dáár had Den Bosch nou echt behoefte aan".

Komende maandag om 22.00 uur staat het eerste optreden op het programma. Connie Triel – ook wel de Bossche Marianne Weber genoemd – maakt dan haar opwachting. De officiële opening staat gepland op 25 september 2016.

Zie ook:  Den Bosch krijgt een nieuwe Homo-kroeg: "Café Janika"

bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / Twitter.com – Brabants Dagblad