woensdag 17 augustus 2016

Reactie op Gay-vriendelijke actie strandrestaurant Blue Lagoon overweldigend

Scheveningen   Sinds strandrestaurant 'Blue Lagoon' twee weken geleden haar homo-vriendelijke actie "het eerste Gay-vriendelijke strandrestaurant van Nederland" begon, zijn de reacties overweldigend geweest  Eigenaresse Lindsey Ludovici: "Goed te zien dat de meeste mensen homo-emancipatie omarmen".

► "Dat wij aandacht hebben gevraagd voor de weer onder druk staande 'homo-emancipatie' in Nederland, is bij de meeste mensen heel goed geland  Heel veel mensen beseften niet dat het de laatste jaren minder ging met de acceptatie van homo's  en  zeggen het een strakke actie te vinden dat wij, onder meer met onze regenboogvlaggen, aandacht hiervoor hebben gevraagd", aldus Blue Lagoon eigenaresse Lindsey Ludovici.

Het strandrestaurant, gelegen op de Scheveningse boulevard tegenover SeaLife, heeft van haar partners de motivatie gehad om door te gaan met de homovriendelijke actie. Zo stuurde zakenpartner Absolute Wodka heuse flessen regenboogwodka. "Geweldig", aldus Lindsey Ludovici van strandpaviljoen Blue Lagoon.
                                 

                        
Kritiek
"Deze kritiek snap ik ook heel goed. Wij willen de homogemeenschap helemaal niet in een hokje stoppen en stellen ook niet dat homo's alleen in de 'Blue Lagoon' welkom zijn  Uit  een peiling van het televisieprogramma "EenVandaag"  blijkt dat homo's weer meer negatief gedrag ervaren. Ook worden er met enige regelmaat homostellen getreiterd en zelfs weggepest. We hebben een statement willen maken dat de helaas weer groeiende homohaat moet stoppen. Ik geloof dat dat wel gelukt is", aldus Lindsey Ludovici.

Zie ook:

bronnen: Scheveningen-Nieuws.nl / YouTube.com – AD.nl / Facebook.com – Den Haag FM