zondag 21 augustus 2016

Tilburg - Zondag 21 aug. 2016 | T-Pride: De kleinste 'Gay Pride' van Nederland

Tilburg  →  De 'Piushaven' in Tilburg is zondag 21 augustus het decor van een botenparade en een feest op de kade.  De organisatie wil met T-Pride respect en trots van en voor de gay-community uitstralen met wat ze 'de kleinste Gay Pride van Nederland' noemt.

T-Pride begint om 13.00 uur in de Piushaven als de DJ zijn plaatjes draait   De botenparade begint om 14.00 uur bij het Wilhelminakanaal, om via de draaibrug en 'Den Ophef' naar de Piushaven te drijven. De boten varen om 16.00 uur weer terug, om 17.00 uur gaat de muziek uit en is de T-Pride voorbij.

Wegafsluiting
De Piushaven is tussen kruising Lanciersstraat en kruising Barkstraat afgesloten tussen 10.00 en 18.00 uur  De wijk Hoogvenne en omgeving blijft vanuit de Wethouder Baggermanlaan, via de brug Den Ophef, Gondelstraat en Galjoenstraat en vanaf de Ringbaan Oost via St. Josephstraat en Hoogvensestraat / Prinsenhoeven in beide richtingen bereikbaar.

Herkansing
De T-Pride had eigenlijk vorig jaar al door de Piushaven moeten paraderen ... maar toen kreeg de organisatie 'geen vergunning'   De afwijzing zou te maken hebben met de veiligheid.

        
                                                         
                        
Tilburg  Zondag 21 aug. 2016 | T-Pride: "De kleinste Gay Pride van Nederland in de Piushaven"

Tilburg    Het plan was om in de zomer van 2015 de eerste mini Gay Pride te organiseren in de Piushaven van Tilburg.  Helaas was dat uiteindelijk vergunningtechnisch niet mogelijk  Toch lieten de organisatoren zich niet uit het veld (of in dit geval water) slaan. En met resultaat  Want de kleinste Gay Parade met de naam T-Pride wordt dit weekend in de Piushaven georganiseerd. 

De initiatiefnemers hebben de handen ineen geslagen met de gemeente, ondernemers uit de Piushaven en wat andere partijen met als gevolg dat Tilburg op zondag 21 augustus kan genieten van de T-Pride.

Programma T-Pride
► De T-Pride begint om 13.00 uur. De Piushaven is het decor voor een kleurrijke botenparade en een warm verbroederingsfeest op de kade. Respect en trots van en voor de gay community voeren de boventoon. Om 13.00 uur laat 'DJ Ron' op het plein tussen Shinzo en Doncurado de eerste feestklanken horen.  De botenparade start om 14.00 uur vanaf de zwaaikom kruising Wilhelminakanaal / begin van de haven en vaart via de draaibrug en Den ophef naar de Piushaven.

Rainbow Weekend
► Niet alleen in de Piushaven spelen ze op het evenement in. Zo organiseert De Lollipop een T-Pride Rainbow Weekend. Vrijdag, zaterdag en zondag staan verschillende DJ's geprogrammeerd. 'De Lollipop' is zelf ook met 'n boot aanwezig in de Piushaven. Aansluitend wordt de officiële afterparty bij het café aan de Paleisring georganiseerd. DJ Samaker zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer gaan.

De officiële pre party van T-Pride staat bij 'Café Peanuts' in de Stadhuisstraat op het programma.  Op zaterdag 20 augustus zingt 'Sylviah' de beste Gay Hits. Tussen 23:00 - 24:00 uur is het Happy Hour.

bronnen: Tilburg.com / Twitter.com – Havenmeester Tilburg