donderdag 18 augustus 2016

Amsterdam | De zevende editie van World Cinema Amsterdam met LGBT-films

Wereldfilms  →  Amsterdam staat de komende twee weken in het teken van internationale films. Van 18 t/m 27 augustus wordt de 7e editie van 'World Cinema Amsterdam' gehouden. Een festival die de beste onafhankelijk geproduceerde films uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika laat zien. 

 De films (meer dan 40 in totaal) zijn over het algemeen gemaakt door jonge regisseurs van over de hele wereld.  Zes van de films zijn LGBT-gerelateerd, drie daarvan zijn speelfilms.

Rara: "De Chileense Paula is gescheiden en woont nu samen met haar vriendin Lia. Er lijkt niets aan de hand, al klinken er wel steeds vaker af- keurende geluiden. Dan krijgt ze ruzie met haar 12-jarige dochter, die de benen neemt naar haar vader. Ontstaat er nu een voogdijkwestie" ?!

De film Rara draait op vrijdag 19 augustus en zondag 21 augustus in Rialto en op maandag 22 augustus in De Balie.
                               
                              
Desde Allá: "De wat eenzame tandprotheticus "Armando uit Caracas" pikt soms jongens op van de straat en masturbeert bij de aanblik van hun naakte lichaam. De 17-jarige Elder is daarvan niet gediend en deelt een paar klappen uit. Toch zoekt Armando hem later weer op".

De film Desde Allá draait op zondag 12 augustus en donderdag 25 augustus in Rialto.
                                

Versartî (Hidden):  "Winkeleigenaar Ali Kemal staat op 't punt te gaan trouwen met Berfin. Dan stapt er een vrouw zijn winkel binnen, die hem voorspelt dat hij in een vrouw zal veranderen. Hij gelooft haar eerst niet, maar ziet dan dat zoiets echt kan. Hoe moet dat nu met z'n huwelijks- plannen" ?!

De film Vesartî (Hidden) draait op zaterdag 20 augustus en woensdag 24 augustus in Rialto en op dinsdag 23 augustus in De Balie.
                            

                              
WINNEN    In samenwerking met World Cinema Amsterdam mogen wij (ExpresZo.nl) 2×2 kaartjes weggeven voor de film Vesartî (Hidden) die op 24 augustus om 19.15 uur draait in bioscoop Rialto.  Meedoen kan via:  ExpresZo.nl

bronnen: ExpresZo.nl / YouTube.com / Facebook.com – ExpresZo.nl