zaterdag 9 juli 2016

België | "Antwerp Pride in teken van HoLeBi- en Transgender-vluchtelingen" ‼

De negende editie van het HoLeBi- en Transgenderfestival Antwerp Pride zal dit jaar plaatsvinden van 11 tot en met 15 augustus 2016 - één dag langer dan gebruikelijk - en in 't teken staan van de vluchtelingenproblematiek   De organisatie roept op om meer aandacht te hebben voor vluchtelingen die hun land hebben moeten verlaten omdat daar niet aanvaard wordt dat ze HoLeBi of Transgender zijn, en die in het land waar ze asiel aanvragen vaak ook nog eens met extra vooroordelen te kampen krijgen.

Tijdens 't kunstenfestival Antwerp Queer Arts zal er over het thema van LGBT-vluchtelingen van gedachten gewisseld worden en bij de parade op zaterdag 13 augustus, het traditionele hoogtepunt van Antwerp Pride, zullen een aantal LGBT-vluchtelingen meelopen. Antwerp Queer Arts dat al op 06 augustus start, heeft daarnaast ook aandacht voor seksualiteit en gender in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Een week lang zul- len er films, discussies, tentoonstellingen, performances en muziek te bezoeken vallen, verspreid over de hele stad.

Antwerp Pride duurt dit jaar een dag langer omdat maandag 15 augustus een feestdag is ‼ Aangezien het in Antwerpen dan ook Moederdag is, houdt het festival een brunch in Park Spoor Noord, met een glaasje 'cava' voor alle deelnemende moeders. Verder omvat Antwerp Pride ook nog onder meer een openingsreceptie op donderdag in het stadhuis, de feesten 'Wave' aan Het Steen en 'Extravaganza' in Café d'Anvers op zaterdag en een muziekfestival op de Grote Markt op zondag, waar Sandra Kim en Dana International verwacht worden.

Een overzicht van alle 60 evenementen is te vinden op:  AntwerpPride.eu 

Zie ook:
bronnen: GVA.be – Gazet van Antwerpen / YouTube.com