zondag 3 juli 2016

A'dam | "Homostel in Nieuw-West met de dood bedreigd door buurtbewoners"

Amsterdam    Een bewoner van Nieuw-West Daan Winter - Stroman wordt samen met zijn vriend Willem Stroman - Winter naar eigen zeggen stelselmatig gepest en bedreigd door buurtbewoners.

Op Facebook doet Daan Winter - Stroman zijn verhaal  Volgens hem worden er onder meer stenen tegen de raam gegooid en worden ze tot diep in de nacht wakker gehouden. "We hebben Marokkaanse buren en twee mannen die naast hen wonen, dat kan echt niet  Alle homo's moe- ten dood. Ik zal niet beschrijven wat er allemaal gezegd is, te smerig voor woorden".

Volgens de man doet de politie niets aan de situatie. "Misschien zijn ze ook bang of nemen ze twee mannen die bij elkaar wonen niet serieus" ?! Hij wil de stad het liefst zo snel mogelijk verlaten, maar heeft voor woningen buiten de stad nog geen urgentie voor een sociale huurwoning ge- kregen.

Kamervragen
De politieke partij 'VNL' heeft inmiddels Kamervragen gesteld. "Bent u, in navolging van onze fractie, van mening dat niet de slachtoffers maar de daders hun wijk/stad dienen te verlaten ?! Zo ja, op welke wijze wordt dit bedreigde stel geholpen" ?!, is een van de vragen. 

Ook D66 in de gemeenteraad en de bestuurscommissie Nieuw-West heeft aangekondigd bij de verantwoordelijke bestuurders om opheldering te gaan vragen. "Schande ‼ Reden om vragen over te stellen", aldus Jeroen Mirck van D66 Nieuw-West.

Aangifte
Een woordvoerder van de politie zegt tegen AT5 dat een aangifte is gedaan van bedreiging en een melding van een burenruzie  Bij de laatste melding heeft de politie 'bemiddelend opgetreden' en zijn de buren met elkaar in gesprek geweest. "De zaak heeft ruimschoots onze aandacht", aldus de woordvoerder.

Stadsdeel 'Nieuw-West' laat weten op de hoogte te zijn van de zaak en wil binnenkort in gesprek met het stel.

Zie ook: