woensdag 6 juli 2016

Jet Bussemaker kan subsidie van omstreden Homo-organisatie niet stopzetten

Minister 'Jet Bussemaker' – Hart van Homo's  →  De subsidie aan de omstreden homohulporganisatie Hart van Homo's kan alleen wor- den gestopt als de reformatorische organisatie niet aan de subsidievoorwaarden voldoet  Omdat dit niet het geval is – stopt minister Jet Bussemaker (Emancipatie) de subsidie daarom ook niet.

Dat zei zij woensdag in een Kamerdebat over de kwestie.

Zou de bewindsvrouw nu ophouden met de financiƫle steun, dan kan de organisatie in beroep "en dat kan ertoe leiden dat ik ze moet compen- seren voor onterecht stoppen met subsidie".

 Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de minister de subsidie stopzet ... omdat de christelijke organisatie – die lesmateriaal voor orthodox-christelijke scholen ontwikkelt – homoseksuelen en lesbiennes zou oproepen om zich te onthouden van seks met iemand van hetzelfde geslacht. Ook zou Hart van Homo's het homohuwelijk afwijzen. 
                             
                                
Volgens minister 'Jet Bussemaker' licht de groep meerdere alternatieven toe naast seksuele onthouding. Ze vindt het belangrijk dat Hart van Homo's wordt ondersteund, omdat de organisatie homoseksualiteit tenminste bespreekbaar maakt in christelijke kringen en tienduizenden jon- geren bereikt die anders niet bereikt zouden worden.

Emancipatie
Jet Bussemaker zei dat de manier van denken van de groep niet bij haar past, maar zij moet als minister ervoor zorgen "dat alle jongeren hun seksualiteit zelf kunnen ontwikkelen". "Ook voor christelijke jongeren moet ik minister van Emancipatie zijn", stelt Bussemaker.

Een meerderheid in de Kamer vindt echter dat de subsidie toch moet worden ingetrokken, omdat er geen gemeenschapsgeld zou moeten gaan naar organisaties die dergelijke boodschappen verspreiden.

Donderdag praat de Tweede Kamer verder over de kwestie.


bronnen: NU.nl / Twitter.com - NU.nl / YouTube.com