maandag 4 juli 2016

Canada – Gay Pride | Canadese 'premier Trudeau' schittert op Pride in Toronto

Canada  Toronto  'Gay Pride'  →  Premier Justin Trudeau van Canada heeft dit weekend als eerste zittende premier ooit meegelopen in de Pride-Parade in Toronto. Minister-president Justin Trudeau had 't zo te zien enorm naar zijn zin en zwaaide trots met zijn regen- boogkleurige Maple Leaf-vlag   Later op de dag maakte hij bekend dat zijn regering onderzoekt of Canada genderneutrale identiteits- kaarten krijgt.

Premier Justin Trudeau leek het enorm naar zijn zin te hebben tijdens de Pride in Toronto en dat viel ook veel social-mediagebruikers op
                                  
                             
Premier Justin Trudeau zelf had na afloop weinig woorden nodig om zijn gevoel over te brengen. 'Proud' (Trots) tweete hij - vergezeld van een paar mooie foto's van de dag.
                                     
                                 
Genderneutraal
Later op de dag zei premier Justin Trudeau tegen een lokale nieuwszender dat de regering bekijkt of ze een genderneutrale identiteitskaart kunnen invoeren. Naast man en vrouw wil Trudeau ook een 'X' toevoegen aan de opties bij geslacht.  In Australië, Nieuw-Zeeland en Nepal is dat al een mogelijkheid.
                      
Een foto die is geplaatst door Justin Trudeau (@justinpjtrudeau) op
                                           
Zie ook:  
bronnen: Gay.nl / Twitter.com / Instagram.com / YouTube.com