woensdag 6 juli 2016

VS – Newz | Opschudding in de VS: "Is het Vrijheidsbeeld een Transgender" ?!

USA  →  Plots is er in de Verenigde Staten onder conservatieven, Republikeinen en anti-HoLeBi en Transgender activisten opschudding ontstaan over 't beroemde Vrijheidsbeeld. Men vraagt zich af of het beroemde beeld wel degelijk een vrouw is - en men vreest dat het beeld eigenlijk transgender is omdat het zowel vrouwelijke als mannelijke trekken heeft.

  Fox Nieuws bracht 03 juli 2016 een korte uitzending over de vraag "is het Vrijheidsbeeld een Transseksueel" ?!  De vraag kwam er nadat een historicus recent beweerde dat het Vrijheidsbeeld geen vrouw is maar een transgender, omdat de maker van het beeld - de Fransman Frédéric Bartholdi - zich zou hebben gebaseerd op zijn broer en niet op zijn moeder zoals altijd werd gedacht  Volgens de historicus ging Bartholdi elke week langs zijn geesteszieke broer en staarde hem uren aan. Fox nieuws haalde historicus en universiteits professor Edward Berenson naar de studio die ingaat op de geruchten.

 Het beroemde Vrijheidsbeeld is een geschenk van Frankrijk ‼ In juni 1885 arriveerde het beeld in de haven van New York, na een lange reis over de Atlantische Oceaan aan boord van het Franse fregat Isere.  Tijdens de reis bestond 't beeld uit 350 stukken, verdeeld over 214 kratten ‼ In april 1886 was het voetstuk klaar en in een tijdsbestek van vier maanden werd 't beeld in elkaar gezet - waarna het op 28 oktober 1886 werd ingehuldigd.

Zie ook:  Is het Vrijheidsbeeld in Amerika 'Transseksueel' ?!  /  Is het Vrijheidsbeeld eigenlijk 'een man' ?!

bronnen: HoLeBi.info / FoxNews.com / YouTube.com