donderdag 7 juli 2016

Duitsland - Keulen - The Proud Whopper | Burger King verkoopt Homo·burgers

Keulen  –  Een filiaal van hamburgerketen Burger King in het Duitse 'Keulen' heeft afgelopen weekend tijdens de plaatselijke Gay Pride de zogenoemde 'The Proud Whopper' verkocht. Het Duitse filiaal had hiermee een Europese primeur  De burger was niet anders ... en niet duurder dan de gewone Whopper.

Het enige wat er anders aan was, was dat het papiertje waar de burger in verpakt zat de kleuren van de regenboog had. De tekst op de binnen– zijde van de tijdelijke verpakking – "We Are All The Same Inside" – moest volgens het concern haar klanten aan het denken zetten.

"Het laat zien waar wij als merk voor staan en dat wij de 'homogemeenschap' ondersteunen  Iedereen is anders aan de buitenkant maar van binnen zijn we allemaal het zelfde," aldus een woordvoerder van Burger King.

San Francisco  –  Het is niet voor het eerst dat de Amerikaanse hamburgerketen zich openlijk uitspreekt voor diversiteit. Tijdens de 'Gay Pride van San Francisco' in 2014 werd de speciale 'The Proud Whopper' ook al verkocht.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com