zaterdag 25 juni 2016

UK | "Brexit mag het werk binnen de EU voor LGBT-rechten niet ondermijnen"

"De Brexit mag de voortgang op het gebied van gelijke LHBT-rechten niet ondermijnen". Dat schrijft de vooraanstaande Britse Homo-activist Peter Tatchell in 'PinkNews', in een reactie op de uitslag van het referendum ... waarbij een kleine meerderheid van de Britten ervoor heeft gekozen om de 'Europese Unie' (EU) te verlaten. In 't verleden moesten Britse regeringen onder druk van de EU hun star- re houding tegenover LGBT-rechten laten varen.

Zo werd de Britse overheid in 2003 door de EU gedwongen discriminatie van roze Britten op de werkvloer te verbieden  'Peter Tatchell' denkt niet dat er voor roze Britten veel zal veranderen: gelijke rechten zijn op het eiland immers min of meer voor elkaar. Maar die rechten zijn broos en niet vanzelfsprekend.
                               
  
                              
Nog maar drie jaar geleden waren de anti-Europese partij UKIP en de meeste anti-EU Conservatieve parlementsleden tegen openstelling van het huwelijk en inmiddels krijgen vluchtelingen minder snel asiel, inclusief roze vluchtelingen uit landen als Syrië, Wit-Rusland, Iran en Oeganda. 'Peter Tatchell' is bang dat meer landen het Britse voorbeeld zouden kunnen volgen om de EU te verlaten: "Dat zal de EU verslappen en daar- mee zoiets kwetsbaars als werken aan gelijke LGBTI-rechten in landen als Polen, Turkije, Oekraïne en veel ontwikkelingslanden kunnen onder- mijnen", aldus Tatchell. Ook ILGA-Europe maakt zich er zorgen over.

Zie ook:
Groot-Brittannië | "LHBT's vrezen voor gevolgen van Brexit"  /  How Brexit could make life worse for Europe's LGBTIQ community  
bronnen: Gay.blog.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com