vrijdag 24 juni 2016

Cinemien - Gay & Lesbian Summer Film Festival | Negen films in twaalf steden

Gay & Lesbian Summer Film Festival 2016  →  Films uit de hele wereld waarin gays centraal staan, ze worden vanaf 02 juli in 12 steden vertoond. En tegelijkertijd ook thuis, online.

Het Gay & Lesbian Summer Film Festival is een initiatief van filmdistributeur Cinemien. De films komen uit alle delen van de wereld en zijn vaak niet via het 'reguliere' filmcircuit te zien.
                       
  
                         
Dit jaar doen 12 bioscopen mee aan het festival. Aangezien acht daarvan zijn aangesloten bij Filmthuis, zullen de films ook online te bekijken ‼ Precies op het moment dat ze ook in de bios te zien zijn.

Op de website van Cinemien vind je een overzicht van alle films, speeldata en trailers. Drie hiervan hebben we hieronder voor je geselecteerd.


  
                      
THÉO ET HUGO
In Parijs – in een darkroom – ontmoeten Théo en Hugo elkaar ‼ Het is meteen liefde op het eerste gezicht ‼ Na hun intense sekspartij voelen de twee mannen de behoefte om naar buiten te gaan. Wanneer ze samen door de verlaten straten van nachtelijk Parijs lopen - worden ze plotseling geconfronteerd met een gevoel van werkelijkheid die hun vrijheid lijkt uit te wissen en leidt tot een bepaalde hulpeloosheid. Willen ze elkaar wel leren kennen ?! Zal hun vertrouwen worden beloond en wat zijn hun verwachtingen ?! De openingsscene, 20 minuten seks in de darkroom, is on- vergetelijk
                     
  
                      
VIVA
VIVA vertelt het verhaal van Jesus, een jonge kapper die in een nachtclub in Havana werkt waar drag queens optreden en droomt ervan zelf een performer te zijn. Aangemoedigd door mentor 'Mama' (Luis Alberto García), krijgt Jesus eindelijk zijn kans op het podium te stralen  Maar wan- neer zijn vader Angel (Jorge Perugorria) die hij al jaren niet heeft gezien abrupt opduikt, staat z'n wereld op zijn kop. Vader en zoon botsen over hun tegengestelde verwachtingen van elkaar ... maar als de mannen die grote moeite hebben elkaar te begrijpen zich met elkaar verzoenen, wordt VIVA een ontroerend en hartverwarmend verhaal.
                   

                         
INSIDE THE CHINESE CLOSET
Inside the Chinese Closet vertelt het verhaal van 'Andy en Cherry' die op zoek zijn naar liefde en geluk in het levendige Shanghai. Beiden zijn ze homoseksueel ... maar hun families eisen van hen een 'heteroseksueel huwelijk' én een kind  Andy is dag en nacht op zoek naar een lesbische vrouw met wie hij kan trouwen en een kind kan krijgen. Via zijn online zoektochten en ondergrondse huwelijksmarkten ontmoet hij allerlei vrou- wen, maar de juiste laat op zich wachten. Cherry is al getrouwd met 'n homoseksuele man. Zij hoeft alleen nog maar een baby – maar die zoek- tocht blijkt ingewikkelder dan ze had gedacht. Zullen Andy en Cherry hun eigen geluk en seksuele geaardheid ontkennen om tegemoet te komen aan de wensen van de maatschappij ?!
             
Zie ook:
Gay and Lesbian Summer Film Festival 2016 in juli en augustus  /  Gay & Lesbian Summer Festival Films ook via Filmthuis te bekijken