donderdag 23 juni 2016

Amsterdam | "Twee mannen zijn mishandeld na 'Homo-gerelateerd' gescheld"

Amsterdam-Oost  →  Twee mannen zijn in mei zwaar mishandeld op de Maritzstraat. Volgens de politie ging aan de mishandeling een scheldpartij vooraf die 'homo-gerelateerd' was.

De mannen fietsten op woensdagavond 4 mei rond kwart over zes over de Maritzstraat. Ze hadden net een sportschool bezocht op 't Linnaeus- hof en waren op weg naar huis. Ter hoogte van de Retiefstraat sneed een onbekende man hen af en begon een van de 2 mannen uit te schelden. Volgens de politie was de scheldpartij homogerelateerd.
              

Daarna blokkeert de scheldende man de weg en slaat een van de twee mannen in het gezicht. Er komen meerdere mensen bij die beide mannen mishandelen en een van de slachtoffers wordt met pepperspray bespoten. Na enige minuten rijdt een takelwagen van de politie langs en rent ie- dereen weg. De slachtoffers blijven gewond achter. Een van hen heeft een hersenschudding en letsel aan rug, nek en voet. De ander heeft letsel aan zijn rechteroog en er zijn stukjes van zijn tanden afgebroken.

Getuigen
De politie heeft twee getuigen gesproken maar is op zoek naar meer getuigen van de mishandeling ‼ De daders zijn volgens de politie 2 donker getinte mannen van eind 20, begin 30. Een van hen had lange dreadlocks, de ander was wat kleiner en had een baard.

Zie ook:
bronnen: Parool.nl / AT5.nl