maandag 20 juni 2016

Amerika | Hetero's verkleed als engelen verstoorden betoging van Homofoben

Afgelopen vrijdag kon je bij HoLeBi.info al lezen over een groep heteroseksuelen die een menselijke ketting van liefde vormden tegen demonstranten van de homofobe Westboro Baptisten Kerk tijdens een begrafenis van een slachtoffer van de aanslag op de homoclub in Orlando. Onlangs gebeurde 'n gelijkaardige actie, met dit keer net iets meer ‼ Opnieuw in Orlando werd een slachtoffer van de aan- slag op de homoclub begraven en opnieuw waren leden van de Westboro Baptisten Kerk aanwezig. Ook dit keer lieten hetero's duide- lijk verstaan dat ze niet gediend zijn met de homofobe acties van de kerkclan.

Een groep van 200 hetero's vormden net als bij de vorige begrafenis een menselijke haag om de homofoben aan het gezicht van de begrafenis- stoet te ontrekken ‼ Onder de groep waren leden van het Orlando Shakespeare Theatre die verkleed als engelen samen de haag vergroten en met uitgespreide vleugels er voor zorgde dat de begrafenis van een slachtoffer van de aanval op de homoclub in Orlando niet werd verstoord door de homofobe Kerk-clan. Daarnaast waren er ook nog tal van motorrijders, priesters en leden van de HoLeBi & Transgender gemeenschap aanwezig die samen 'God is Love' en 'Orlando Strong' scandeerden en het lied Amazing Grace zongen. Korte tijd later gaven de homofoben hun actie op en dropen ze verslagen af.
                                      
                            
Het was trouwens niet de eerste keer dat hetero's verkleed als engelen een begrafenis afschermden van de 'Westboro Baptisten Kerk-clan' – die bekend staan om hun betogingen op begrafenissen, waarbij ze leuzen scanderen als: "God Haat Homo's" ‼ In 1999 gebeurde hetzelfde bij de begrafenis van Matthew Shepard – de student die op vreselijke manier door homofoben werd vermoord omdat hij homo was. Over deze ge- beurtenis werd zowel een film als theaterstuk gemaakt als ook een stichting opgericht.

Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – AD.nl / YouTube.com