zondag 22 mei 2016

In de schijnwerpers: Antoine – Cybersissy | Tilburgse Kunstenaar & Performer

Antoine Timmermans – Cybersissy    Antoine Timmermans werd geboren in 1964 in de Nederlandse stad Tilburg, waar hij momenteel nog woont ‼ Hij studeerde aan drie verschillende Nederlandse kunstacademies, waar hij een artistieke opleiding volgde  In 1988 stu- deerde hij af met een Bachelor of Arts ‼ Heel snel werd zijn zijn talent herkend en gesteund door de gemeente Tilburg ontving Antoine subsidies en won hij diverse prijzen.

► Hij ontwierp de decors voor verschillende kindertheater-producties en werd genomineerd voor de Vlaamse Kindertheater-prijs. In die tijd ont- wikkelde hij zich ook verder als kunstschilder en z'n schilderijen werden gepresenteerd in solo-tentoonstellingen in Dilbeek, Brussel, Lithoijen en Tilburg.

In 1994 voegde hij aan zijn profiel als kunstschilder en keramist, nog een beroep toe ... 'het organiseren van - en performen in shows' en werkte voor 'Club Fuck' in Tilburg. Vanaf dat moment ging Antoine door het leven onder zijn artiestennaam Cybersissy.

Voor de legendarische club 'It' en de 'Roxy' in Amsterdam en de 'DansSalon' in Eindhoven ontwikkelde hij meer shows. Ten slotte, werd hij bij de 'DansSalon' in Eindhoven als hoofd van de afdeling Entertaintment gecontracteerd en betaald uit shows. De 'stars' van deze spektakels waren Travestieten, Transseksuelen en Draq Queens.

Voor de Nederlandse muziekzender 'TMF' creëerde hij een show waarin jonge DJ's zichzelf konden presenteren - en hun talent konden laten zien op de nationale televisie.
                            
      
                                           
Twee jaar later was hij op zoek naar nieuwe uitdagingen en is hij uit Nederland vertrokken, om een carrière op te bouwen in de Duitslandse club scene: Dawnproductions GmbH in Keulen gaf hem de gelegenheid om in de 'Funky Chicken Club' - de 'Crystal Crash' en club 'Lulu' zijn talenten te bewijzen.

In de populaire Gay-club 'Lulu' ontmoette hij op een avond zijn toekomst tegenhanger "Mourad Zerhouni". Een ontmoeting die hun leven voor altijd zou veranderen en zou leiden tot Mourad's alter ego BayBjane.

Samen waren Cybersissy en BayBjane een onverslaanbare team, die optraden in diverse Europese landen. Eerst in Duitsland en daarna o.a. in België, Groot-Brittannië, Spanje en natuurlijk Nederland.

► Momenteel is 'BayBjane' flink aan de weg aan het timmeren en verhoogt aldoende haar roem met solo-optredens, terwijl 'Antoine' het juist rustig aandoet in zijn huis in Tilburg waar hij spectaculaire kostuums en pruiken maakt, die beide zijn handelsmerk zijn geworden. Maar als een nationale- of internationale club hem benadert, is hij uiteraard weer op het podium te vinden.

Zie ook:
Amsterdam - TranScreen - Documentaire | "One Zero One - The Story Of Cybersissy & BayBjane"  /  Entertainment.nl → 'Cybersissy' 

bronnen: / Facebook.com – Antoine Timmermans / YouTube.com