maandag 23 mei 2016

USA – Billboard Awards | Madonna eert Prince met 'Nothing Compares To You'

Tijdens de Billboard Awards heeft Madonna zondagavond een eerbetoon gebracht aan Prince. In een paarse outfit zong ze samen met Stevie Wonder.

Voorafgaand aan de awards ging een petitie online van tegenstanders die vonden dat Madonna niet de meest geschikte persoon was om Prince te herdenken. De Queen of Pop zou vervangen moeten worden door iemand met meer funk en soul in zijn/haar donder.

Voorstanders vonden Madonna juist geschikt omdat zij net als Prince, Michael Jackson en Whitney Houston tot de groten van de jaren tach- tig behoorde en als enige nog steeds aan de top staat.

Madonna kwam op in een paarse zetel en was van top tot teen gekleed in paars. Haar outfit riep Prince's Purple Rain-pak in herinnering - en kreeg een lovende recensie op Vogue.com.

Nadat Madonna een 'bijna' helemaal zuivere versie van "Nothing Compares To You" had gezongen – een lied geschreven door Prince en naar de top van de hitparades gezongen door Sinéad O'Connor – kwam Stevie Wonder op. Samen zongen ze het refrein van Purple Rain en wisten ze het publiek tot tranen toe te roeren.
                                   

                                       
Tijdens de award-uitreiking werd Adele verkozen tot beste artiest en beste zangeres van het jaar. Justin Bieber won in de categorie beste zan- ger. The Weeknd wist acht van zijn twintig nominaties te verzilveren en One Direction versloeg U2 en de Rolling Stones als beste groep.

Hier een compleet overzicht van genomineerden en winnaars.

Verder kreeg Britney Spears een prijs voor haar complete oeuvre, de Millennium Award. Slechts twee andere artiesten kregen deze prijs in het verleden: Beyoncé in 2011 en in 2012 Whitney Houston   Britney Spears zong tijdens de show een medley van haar hits.

Zie ook:
Fans van Prince | "We willen niet dat Madonna een ode brengt aan Prince" ‼  /  Madonna eert Prince en Adele mag flink feesten 
bronnen: Winq.nl / PlayWire.com