zaterdag 21 mei 2016

Utrecht - LHBT's - Walk Of Love | Homoparade vult binnenstad met vrolijkheid

Utrecht    Mogen liefhebben wie je wilt. Het was dé boodschap van enkele honderden mannen en vrouwen die zaterdag vergezeld van een 25 meter lange regenboogvlag door de Utrechtse binnenstad trokken.

Homo, lesbisch, bi, trans of hetero, iedereen was welkom tijdens de eerste Walk Of Love. "En daar is echt gehoor aan gegeven. We hadden ge- rekend op zo'n 100 man, maar moet je zien. Mannen, vrouwen, jong & oud", zegt Simon Timmerman van COC Midden-Nederland, samen met het Midzomergracht-festival initiatiefnemer.
                             

                       
Hartjesballonnen

De bedoeling was een 'positief statement' te maken in een wereld waar niet iedereen vrijheid in liefde accepteert. En dus trok een stoet door de stad met hartjesballonnen, regenboogvlaggetjes en borden met teksten als 'I Love Gays'. "Als deze tocht maar een paar mensen aan het denken zet, is dat al winst".

Vanwege andere activiteiten in de binnenstad besloot de organisatie de tocht vrijdag een uur te vervroegen. Dat bleek na afloop op het Dom- plein niet tot iedereen doorgedrongen. Daar zocht een handjevol mensen tevergeefs naar het startpunt van de Walk. Volgend jaar krijgt de Walk Of Love een vervolg. "Dan met muziek", verzekert Simon Timmerman.

Zie ook:

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / YouTube.com