vrijdag 27 mei 2016

Rotterdam - Justitie | OM eist 20 jaar cel voor Homo-moorden in Kralingse Bos

Rotterdam – Homo-moorden    Wegens de moord op twee mannen in 1993 in het Rotterdamse Kralingse Bos heeft het OM (Openbaar Ministerie) vrijdag twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen David J.een 47-jarige man uit Wateringen. Daarnaast wordt hij verdacht van een poging iemand te doden in Soest, eveneens in 1993.

Slachtoffers van de moorden in het Kralingse Bos waren Theo van Lente (56) en Hans Kaptein (47). Beiden werden doodgestoken bij een homo-ontmoetingsplaats bij een parkeerterrein.

Een maand voordat in Rotterdam de eerste moord werd gepleegd, zou de verdachte in Soest al iemand 'opzettelijk en na kalm beraad en rustig overleg' hebben willen ombrengen. Het wapen was een kruisboog en daarmee werd het slachtoffer een pijl in de borst geschoten.
                               
          Homo's positief over eigen plek in Kralingse Bos ‼    Video uit 2009
                                                     
Destijds leidde de zaak niet tot een oplossing ... maar een jaar geleden werd het onderzoek opgepakt door het cold case-team van de politie, waarna de man uit Wateringen werd aangehouden. Aanvankelijk legde hij bekennende verklaringen af over de moorden.

Zware druk
Vrijdag zei de verdachte echter bij de behandeling van de zaak dat hij niets met de zaken te maken had ‼ Hij zei dat hij in de verhoren met de politie zware druk had ervaren. Het OM bleef bij de bewezenverklaring. De eerdere verklaringen van de man worden ondersteund door bewijs– materiaal, waaronder de DNA-sporen in één van de zaken. 

Definitieve uitspraak:  Waarschijnlijk op 10 juni 2016

Zie ook:

Artikelen die eerder op GayNieuws.blogspot.nl zijn geplaatst:
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / YouTube.com / Rijnmond.nl – RTV Rijnmond