donderdag 26 mei 2016

Ierland – 'Chloe & Jamie' | "Twee broers komen 'Uit de Kast' als Transgender"

Ierland  'Uit de Kast'  →  Daniel O'Herlihy en zijn broer wisten altijd al dat ze anders waren dan anderen, maar bespraken dit met nie- mand - zelfs niet met elkaar. Tot vorig jaar, toen de Ierse broers allebei uit de kast kwamen … als transgender

Nu gaan ze door 't leven als Chloe (20) en Jamie (23), maar dat was echter niet altijd het geval ‼ Chloe en Jamie waren nooit 'typische jon- gens' en hielden ervan zichzelf te verkleden als meisjes. "Het is cliché om te zeggen dat ik het altijd al wist, maar het is echt zo", vertelt Jamie - die haar jongensnaam geheim wil houden - aan Metro.co.uk. "Ik blijf het altijd maar verdrukken". Jamie deed wel 'ns mee aan dragshows en voelde zich daar heerlijk bij, maar aan de buitenwereld liet ze niets merken.
                         
        
                                      
Uit de Kast
Zonder dat ze het wist, deed haar broer hetzelfde. Pas toen Chloe (toen nog Daniel) vorig jaar afstudeerde, praatten de twee voor 't eerst over hun gevoelens en kwamen ze tot een schokkende ontdekking: ze wilden allebei liever als vrouw door 't leven gaan. "Toen Jamie er eerlijk voor uitkwam, wist ik dat ik ook met mezelf aan de slag moest", vertelt Chloe. Sindsdien gaan de twee broers als zussen door het leven en zijn ze beiden van plan om een geslachtsveranderende operatie te ondergaan.

Samen
Ondanks het feit dat de twee anders met hun nieuwe identiteit omgaan en anders reageren op de hormoonbehandelingen, zijn ze blij dat ze het samen doormaken. "We hebben veel steun aan elkaar en 't is fijn dat we altijd weten hoe de ander zich voelt", vertelt Chloe. Ze hopen dan ook dat hun verhaal ook anderen inspireert om te zijn wie ze zijn.

Zie ook:
Transgenders | "We zaten in hetzelfde schuitje, maar hadden het niet door"  /  Ierse broers gelijktijdig als Transgender 'Uit de Kast' 

bronnen: MetroNieuws.nl / Metro.co.uk / YouTube.com / Twitter.com – Report UK