maandag 23 mei 2016

België - Gent - 'Jordy' | Het verhaal van een Homo die in elkaar werd geslagen

Homofoob geweld  →  Ondanks het feit dat België op de tweede plaats staat in de Rainbow Index blijven er toch nog regelmatig geval- len van homofoob geweld opduiken in België, waarbij homo's of lesbiennes 't slachtoffer werden van geweld en discriminatie  Zo ook de 22-jarige Jordy Vleminckx uit Gent.

De feiten dateren van ongeveer 1 jaar geleden, en komen nu in de aandacht nadat slachtoffer JordyVleminckx in contact kwam met de Gentse filmstudente Isaura Iruthayathasan, die voor haar eindwerk een korte film moest maken en daarbij het onderwerp geweld tegen homo's koos. Jordy wilde graag meewerken aan het maken van de korte video. Ten eerste omdat hij eindelijk nog 'ns bij iemand terecht kon met zijn verhaal, maar ook omdat hij mensen wil tonen dat homo's in ons landje nog steeds het slachtoffer kunnen worden van zinloos homofoob geweld.

Jordy Vleminckx werd aangevallen door zes jonge mannen, vier Belgen en twee Belgen met allochtone roots. Hij kreeg een steekwonde in zijn kaak en liep een hersenschudding en een gebroken kaak op. Pas in het ziekenhuis voelde Jordy zich weer veilig  Ondanks het feit dat men nog steeds HoLeBi's oproept aangifte te doen wanneer men slachtoffer wordt van geweld – omdat velen menen dat de politie toch niets doet – blijkt dat steeds opnieuw een terechte reden te zijn waarom HoLeBi's in België geen aangifte doen. Want ondanks het feit dat Jordy Vleminckx bij de politie aangifte deed, en hij zelfs een foto had van één van de daders, gevonden op Facebook, liet de politie weten niets te kunnen doen, er wa- ren volgens de Gentse politie geen voldoende bewijzen, en de zaak van Jordy werd vierkant geklasseerd.

Zie ook: 
Gent moet met 'Regenboogactieplan' LHBT-vriendelijk worden  /  Jordy vertelt nu pas over mishandeling op site en in een korte film 

Extra:  Ook Kevin uit Lier werd slachtoffer van Homofoob geweld  /  Kevin toont hoe HoLeBi's zichzelf verschuilen achter een masker

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com