vrijdag 11 maart 2016

'Politiemedewerker' verdacht van chanteren van Homo's op parkeerplaatsen ‼


De politiemedewerker die maandag werd aangehouden wordt verdacht van chantage. Hij zou bezoekers van diverse Mannen ont- moetingsplaatsen gechanteerd hebben ‼

Op verschillende parkeerplaatsen langs de A1 en A27 ontmoeten mannen elkaar om seksuele contacten te hebben. Bezoekers van die parkeer- plekken worden al langere tijd gechanteerd. Ze ontvangen brieven waarin stond dat er foto's van hen gemaakt waren op de parkeerplaatsen.

Het COC liet toen al weten dat het lastig is om de persoonsgegevens van de mannen te achterhalen. "Alleen enkele overheidsinstanties, zoals de douane, de politie en de Belastingdienst, kunnen bij die gegevens en dan moet daar nog een dringende reden voor zijn". 

Inmiddels wordt de 36-jarige politiemedewerker verdacht van poging tot afdreiging van tientallen personen. Afdreiging is afpersing zonder ge- weld of de dreiging van geweld. Als slachtoffers niet zouden betalen, werden de foto's openbaar gemaakt, zo stond in de brief.

Volgens de politie zijn er geen mensen die betaald hebben naar aanleiding van de brief ... maar er wordt niet uitgesloten dat er meer mensen een brief hebben ontvangen. Het is onduidelijk of iedereen die een brief heeft ontvangen dat aan de politie heeft laten weten.

Zie ook:
Agent opgepakt voor chanteren bezoekers Homo-parkeerplaatsen  /  Agent perste bezoekers Homo-parkeerplaatsen af  
Politiemedewerker chanteerde met foto's Homo-ontmoetingsplek  /  'Politiemedewerker' verdacht van afpersen Homo's 
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Twitter.com – RTL Nieuws