zaterdag 12 maart 2016

Amerika | 1 op de 6 mannen 'slachtoffer van seksueel misbruik' in kinderjaren

USA – JHF  →  Volgens Joyful Heart Foundation heeft een op de zes mannen in de Verenigde Staten voor hij 18 werd seksueel mis- bruik ondergaan. Met de campagne "1 in 6" wil de organisatie hierover sensibiliseren, aldus Attitude.co.uk en ZiZo-Magazine.be.

Een op de zes klinkt veel ?!  Joyful Heart Foundation citeert verschillende onderzoeken om dit te staven. Zo schatten de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) dat 16% van de mannen seksueel misbruikt werd. Bovendien is er een grote onderrapportering om- dat jongens en mannen seksueel misbruik niet herkennen of durven te melden.

Joyful Heart Foundation kon een aantal beroemdheden overtuigen mee te werken  Onder meer: Mary J. Blige, Debra Messing, Courtney Cox, Hilary Swank, Nick Lachey en Christopher Meloni citeren excuses en uitvluchten die vaak gebruikt worden om de verkrachting van (jonge) mannen te minimaliseren.

Wie vragen heeft over seksueel geweld kan terecht op:  www.SeksueelGeweld.nl  (Nederland)  -of-  www.SeksueelGeweld.be  (België)


bronnen: ZiZo-Magazine.be / Attitude.co.uk / YouTube.com