maandag 7 maart 2016

Amsterdam – Canal Parade | "Religieboot vaart mee in Gay Pride Amsterdam"


Dit jaar doet voor het eerst een World Religion Boat mee aan de botenparade Canal Pride in Amsterdam. Het is de bedoeling dat alle grote religies erop zijn vertegenwoordigd.

De initiatiefnemers hopen op een "vrolijk interreligieus samenzijn" met aanhangers van religies als de Islam, Jodendom, het Boeddhisme, het Hindoeïsme en het Christendom. Dat moet de boodschap uitdragen dat "gelovige LHBT'ers (lesbiennes, homo's, bi's en transgenders) ook een belangrijk deel zijn van God's familie".

De organisatoren verwachten dat behalve activisten ook religieuze leiders meevaren die zelf homo of homovriendelijk zijn. Namen zijn nog niet bekend. Ook leden van de verschillende geloofsgemeenschappen mogen meevaren tijdens de EuroPride Canal Parade. Het initiatief komt uit de koker van Barbara Rogoski van de Internationale Roze Kerk in Den Haag.

Zie ook:
Gelovigen gezamenlijk de boot in tijdens Amsterdam 'Gay Pride'  /  Verschillende religies varen mee op één boot in de Canal Parade  
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com – Pride Amsterdam
                             

Eén van de hoogtepunten van de Canal Parade 2016 is 'The World Religion Boat'; een boot waarop alle geloven zich samen trots tonen:
Geplaatst door Pride Amsterdam op maandag 7 maart 2016