donderdag 10 maart 2016

Amsterdam -♥- Tilburg | "Gay Pride en Roze Maandag dit jaar Hand-in-Hand" ‼

Feest op zaterdag 6 augustus met een klein Tilburgs tintje mee in de 'Canal Parade' tijdens de "Euro (Gay) Pride 2016" in Amsterdam.

De botenparade door de Amsterdamse grachten is ieder jaar het hoogtepunt van de Gay Pride. Dit jaar wordt de Gay Pride voor de 2e keer in de geschiedenis opgewaardeerd tot de EuroPride. Een groot internationaal event dat ieder jaar aan een andere Europese stad wordt toegekend. En óók bijzonder aan de Amsterdam Gay Pride van dit jaar: Stichting Roze Maandag Tilburg vaart voor het eerst mee. 

JOIN Hands
Rona van der Heijden, voorzitter van Stichting Roze Maandag Tilburg: "De thema's van de twee evenementen sluiten prachtig op elkaar aan. Waar de EuroPride dit jaar 't thema JOIN our freedom, feel free to join us meekrijgt, heeft Stichting Roze Maandag vorig jaar de doorlopende Hand-in-Hand-campagne ingezet". Rondom de combinatie JOIN Hands heeft het Roze Maandag bestuur reclamebureau Scheepens in Tilburg ingeschakeld voor het 'bootontwerp'. 

Roze Maandag in Tilburg is op 25 juli 2016 
Al ruim een kwart eeuw kleurt de Tilburgse Kermis op maandag Roze. Op deze dag, zo stelt de stichting zich ten doel, sluit iedereen de handen ineen, met elkaar en voor elkaar. Iedereen kan op deze dag hand in hand over straat lopen zonder de angst om hierop te worden aangesproken te worden nagekeken of veroordeeld. Rona van der Heijden: "Het Hand-in-Hand-thema komt natuurlijk terug in 't ontwerp van de boot en we zorgen voor een stukje Brabantse gezelligheid in de hoofdstad"  En tot slot: "Er kunnen dus twee grote roze kruizen in de agenda's worden ge- plaatst".

bronnen: EmbracePink.nl / RozeMaandag.nl / YouTube.com