vrijdag 11 maart 2016

Manvendra Singh Gohil | Eerste openlijke Gay prins bespreekt zijn Coming Out

Prins Manvendra Singh Gohil, de kroonprins van één van de oudste koninklijke families in India, deed in 2006 een grote onthulling. Het nieuws ging de hele wereld over: de 40-jarige prins kwam uit de kast als homo.

Manvendra Singh Gohil heeft onlangs samengewerkt met Come Out Loud en in een video heeft hij zijn ervaringen gedeeld. "Toen ik 12 of 13 was, besefte ik mij dat ik mij niet aangetrokken voel tot het andere geslacht, maar juist tot hetzelfde geslacht. Toentertijd was er geen internet. Er was niemand om mij te vertellen wat het was", vertelt de prins.

India is een land waar seks met mannen 'nog steeds strafbaar' is  De druk om te trouwen en kinderen te krijgen om de familielijn voort te zetten is enorm. Daarnaast is er een enorme stigma op homoseksualiteit. Ondanks de grote druk om te trouwen, werd er op het eerste gezicht geen druk gelegd op de prins. In de video vertelt hij ons dat hij 'vrijwillig' wilde trouwen, omdat hij dacht dat het trouwen met een vrouw hem 'normaal' zou maken.

Toen de prins bij zijn ouders uit de kast kwam, weigerden zij dit te accepteren. Zijn ouders hebben hem naar verschillende artsen en religieuze leiders gebracht om hem weer hetero te maken. Nadat dit mislukt was, heeft de koningin een advertentie in de krant laten plaatsen waarin zij haar enige zoon publiekelijk ontkent. Alle beeltenissen van de prins werden verbrand en er werden eisen gesteld dat zijn titel ontdaan moest worden. Manvendra was namelijk een schaamte voor zijn familie.

Wanneer Oprah Winfrey de prins uitnodigde voor haar show zei hij: "De homoseksuelen in India zijn niet vrij. Wij hebben geen vrijheid om van iemand te houden. Wij zijn allemaal bang". Aan het einde van de video sluit de prins af met een mooie boodschap: "Wij zijn allemaal mensen. Wij zijn allemaal gelijk. Alles wat wij willen is liefde. Homorechten kunnen niet alleen in de rechtszaal gewonnen worden, maar in de harten en de gedachten van de mensen waarmee wij leven".

bronnen: OUT.tv / YouTube.com