vrijdag 5 april 2013

Kremlin weet van Nederlandse demonstratie


Het Kremlin is inmiddels op de hoogte van de demonstratie tegen de Russische anti-homowet die op maandag 8 april, tijdens het be- zoek van de president Poetin aan Nederland, wordt gehouden. Dat blijkt uit een bericht in de populaire Russische online krant Gazeta.

Volgens Gazeta weet ook Poetin van het protest. Het Kremlin weet nog niet hoe op de actie te reageren. Klik HIER voor het volledige bericht in het Russisch. COC Nederland organiseert op maandagavond 8 april om 19.00 uur een demonstratie tegen de anti-homowet. De actie vindt plaats op het Amsterdamse Oosterdok (naast NEMO), tegenover het Scheepvaartmuseum, waar de president op dat moment dineert. Ook startte het COC, i.s.m. Change.org, een nationale internetpetitie tegen de wet.

Choreograaf Hans van Manen roept mensen in een filmpje op YouTube op om naar de demonstratie te komen en de petitie te tekenen. Volgens Van Manen is de Russische wet 'zo belachelijk en zo discriminerend'. Hij gaat binnenkort met zijn partner Henk van Dijk naar St. Petersburg. "Je denkt als je naar Rusland gaat natuurlijk aan die walgelijke wetten die Poetin wil en dan vraag je je af hoe dat in deze tijd in godsnaam nog mo- gelijk is. Dit gaat echt te ver".

Van Manen en zijn partner zijn in Rusland als eregast uitgenodigd. Zijn partner werd echter aangeduid als zijn 'assistent'. "Dat nemen we natuur- lijk niet", zegt Van Manen. "Maar dat is fantastisch, want dan kunnen we het er daar over hebben".

Ga jij naar de demonstratie op 8 april ?!  Doe mee aan de poll op de homepage van deze site !!

Meer informatie over de actie op:  www.stopdeantihomowet.nl

bronnen: GayKrant.nl / Gazeta