maandag 1 april 2013

Turken demonstreren tegen beleid Jeugdzorg


Op het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid hebben dit weekend zo'n vijfhonderd mensen gedemonstreerd tegen het beleid van Bureau Jeugdzorg. De demonstranten, voornamelijk Turken, waren boos dat het negenjarige Turkse jongetje Yunus is ondergebracht bij een lesbisch stel.

Volgens de organisatie van de betoging zijn honderden families onterecht verscheurd door Jeugdzorg en is Yunus alleen de aanleiding voor de demonstratie. "Wij zijn niet tegen homo's en dit is ook geen strijd tussen Nederland en Turkije". De demonstratie is zonder incidenten verlopen en bracht minder deelnemers op de been dan de organisatoren vooraf hadden gehoopt.

In Turkije ontstond de afgelopen weken veel ophef over Yunus, die al jaren bij lesbische pleegouders in Den Haag woont. Hij werd bij zijn biolo- gische moeder weggehaald omdat hij volgens Jeugdzorg werd mishandeld. Om het jongetje terug te krijgen vroeg de Turkse moeder de Turkse premier Erdogan om steun. Vanwege alle ophef is Yunus met zijn pleeggezin ondergedoken.

bron: GayKrant.nl