woensdag 3 april 2013

Twaalf jaar cel en tbs voor moord A270 bij Nuenen


Het Openbaar Ministerie heeft woensdag twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging geƫist tegen Peter van de K. (31) uit Eindhoven voor moord met voorbedachten rade. Van de K. zou in augustus 2012 op de parkeerplaats Vaarle bij Nuenen een 46-jarige man uit De Mortel hebben neergestoken en gewurgd.

De nabestaanden van het slachtoffer eisten voor de rechtbank in Den Bosch 9000 euro schadevergoeding. De psychiater en psycholoog in de rechtszaak drongen tijdens de rechtszaak van woensdag al aan op tbs. Zij noemden Van de K. een 'depressieve, gesloten en achterdochtige man' en meenden dat er een kans was op herhaling. De Eindhovenaar had bovendien allerlei vuurwapens in zijn bezit.

'Jacht op flikkers'
Volgens justitie handelde Van de K. met voorbedachten rade toen hij het slachtoffer in het weekend van 11 op 12 augustus neerstak en wurg- de op de parkeerplaats Vaarle bij Nuenen. De parkeerplaats langs de A270 staat bekend als een homo-ontmoetingsplaats.

Van de K. had het gebied vooraf meerdere keren verkend en foto's gemaakt. Hij had donkere kleding en handschoenen aan en twee messen bij zich. Ook schreef hij eerder een gewelddadig verhaal waarin hij melding maakte van 'mijn eerste moord' en 'de jacht op flikkers'.

'Nooit de bedoeling iemand te vermoorden'
Volgens Van de K. deed hij dat omdat hij wilde invoelen hoe iemand een moord voorbereidt. Het was volgens hem nooit zijn bedoeling daadwer- kelijk iemand te vermoorden.

Van de K. verklaarde bovendien dat hij zijn slachtoffer aanzag voor iemand door wie hij jaren daarvoor was misbruikt.

Advocaat: 'Geen moord'
Volgens de advocaat van Van de K. is er geen sprake van moord. "Het gaat om een verwarde man die is beschadigd door seksueel misbruik tijdens zijn jeugd. Hij heeft snel therapie nodig".

De rechtszaak trok veel publiek, onder wie de vrouw en de dochter van het 46-jarige slachtoffer uit De Mortel. De schoonzus van de nabestaan- den las een verklaring voor.

bron: Omroep Brabant